Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over SchoolpleinNoord

Actie om meer mannen het onderwijs in te krijgen: 'Er zijn al scholen zonder meesters'

Niet alleen de kinderopvang, ook het onderwijs kampt met een mannentekort. Sommige scholen hebben zelfs helemaal geen meesters meer. Daar moet verandering in komen, vindt organisatie Meestert! Dinsdag 10 mei is in de Stad de aftrap van hun actie in Noord-Nederland met de titel 'Groningen Meestert!'

Labels

Blog startende leerkrachten

Fenny van Daalen – Visscher is docent Engels en schoolopleider op het Gomarus College in Leeuwarden. Afgelopen zomer kreeg ze de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO toegekend voor haar onderzoeksvoorstel getiteld: De balans tussen job demands en job resources en de relatie met stress en commitment van startende basisschoolleerkrachten in Noord-Nederland.

 

Labels

Masteropgeleide leerkrachten

SchoolpleinNoord start, in samenwerking met de Regionale Aanpak Personeelstekorten, een netwerk voor masteropgeleide leerkrachten basisonderwijs.

We willen een platform bieden aan leerkrachten met een academische pabo-opleiding en leerkrachten met een hbo- of universitair masterdiploma. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er in scholen niet altijd gebruik wordt gemaakt van hun kwaliteiten en vaardigheden.

Met het netwerk willen we ervaringen delen, elkaar inspireren en activiteiten ontwikkelen om masteropgeleide leraren beter tot hun recht te laten komen.

Labels

Inspiratie voor schoolleiders en directeuren in het PO

We weten dat het nu superdruk is op school, maar misschien is dit júist wel het moment om iets te plannen waar je veel inspiratie en nieuwe inzichten opdoet: het cross-mentoring project

In dit programma worden schooldirecteuren in het basisonderwijs gekoppeld aan leiders uit het bedrijfsleven en andere sectoren. In vier maanden verken je samen elkaars werkveld met als doel om van elkaar te leren. Zo ontstaat er meer regionale verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en andere sectoren.

Labels

Conferentie ‘Regionale Aanpak Personeelstekort Onderwijs: Samen staan we sterker’

 

Datum dinsdag 12 april 2022 | 13.30 – 16.30 uur
Locatie De Bonte Wever, Assen

 

Bestuurders, directeuren, beleidsmedewerkers en HRM-professionals uit het Primair Onderwijs Noord Nederland en alle RAP betrokkenen uit de projecten van Drenthe, Friesland en Groningen Stad & Ommeland zijn van harte uitgenodigd!

Spreekbeurtbox over het werk van juf of meester

Vanuit het Project Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) - Groningen Stad & Ommeland  is door  de werkgroep Imago een prachtige digitale spreekbeurtbox ontwikkeld over het veelzijdige vak van leerkracht. 

Deze box is bestemd voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5 en helpt de leerlingen bij het samenstellen van een afwisselende spreekbeurt over het vak van hun meester en juf.

Labels

Masteropgeleide leerkrachten in het PO

Één van de thema’s binnen het project ‘Regionale Aanpak Lerarentekort’ (RAL) is ‘Behoud leerkrachten’. Een werkgroep, bestaande uit medewerkers van schoolbesturen in Groningen Stad & Ommeland, heeft zich gebogen over de vraag: Welk advies kunnen we uitbrengen als het gaat over aantrekkelijk werkgeverschap voor masteropgeleide leerkrachten in het PO?