nieuws

Webevents Onderwijsloket najaar 2021

Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Meld je dan aan voor een van de webevents van het Onderwijsloket. Ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen. Een van de adviseurs van het Onderwijsloket stelt vragen, maar ook jij kunt je vragen stellen via een live chat!

 

 

Labels

Magazine RAP Noord Nederland

Deze week is het magazin Regionale Aanpak Leraren- en Personeelstekort Onderwijs Noord-Nederland uitgebracht. Noord-Nederland is voortvarend in vier regio’s met RAP aan de slag.

RAP staat voor Regionale Aanpak Personeelstekorten; dit probleem vraagt een regionale aanpak. Zo is er in het Noorden een regio Drenthe, een regio Friesland en een regio Groningen Stad en Ommeland gevormd van PO en lerarenopleidingen.

Labels

Masteropgeleide leerkrachten in het PO

Één van de thema’s binnen het project ‘Regionale Aanpak Lerarentekort’ (RAL) is ‘Behoud leerkrachten’. Een werkgroep, bestaande uit medewerkers van schoolbesturen in Groningen Stad & Ommeland, heeft zich gebogen over de vraag: Welk advies kunnen we uitbrengen als het gaat over aantrekkelijk werkgeverschap voor masteropgeleide leerkrachten in het PO?

Webevents Onderwijsloket - Overstappers aan het woord

Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Meld je dan aan voor een van de webevents van het Onderwijsloket. Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen. Een van de adviseurs van het Onderwijsloket stelt vragen, maar ook jij kunt je vragen stellen via een live chat!