Noordelijke week van het anders organiseren in/van het onderwijs

Op 5 oktober start de Noordelijke week van het anders organiseren. Vier dagen lang is er digitaal aandacht voor “anders organiseren” in/van het onderwijs. De vier projecten Regionale Aanpak Personeelstekort in Groningen Stad & Ommeland, Fryslân en Drenthe hebben de krachten gebundeld en zijn bezig een informatief programma samen te stellen. 


Hierbij alvast de vooraankondiging!

Opzet

In de week van 5 oktober zal elke dag een thema worden ingeleid door een keynote spreker, presentaties van scholen en aan het eind van de middag is er gelegenheid met de spreker en de scholen in gesprek te gaan. De keynote en de scholen presenteren zich vooraf in een filmpje. Je kunt zelf bepalen wanneer je de filmpjes bekijkt. Elke dag vanaf half vier is het mogelijk om in gesprek te gaan met de keynote speaker en de scholen.

Programma

5 oktober: Innovatiewerkplaats (IWP) Anders Organiseren en Goed Werkgeverschap.

Drie lectoraten van de Hanzehogeschool Groningen en NHLStenden, Regina Nijenkamp, Delano Maccow en Herma Korfage, verzorgen de keynote. De Heksenketel uit Assen en één of twee andere scholen zullen hun aanpak presenteren.

6 oktober: Integrale Kindcentra.

Keynote: Ineke Oenema, lector Early Childhood bij NHL Stenden hogeschool doet de inleiding op Anders Organiseren en de Integrale Kindcentra. Daarnaast zijn er een aantal praktijkvoorbeelden van scholen te zien.

7 oktober: Slimmer organiseren; kan je het onderwijs zo organiseren dat je minder last hebt van het lerarentekort?

De keynote wordt verzorgd door Jan Riezebos, hoogleraar onderwijsinnovatie bij de Rijksuniversiteit Groningen. Een aantal scholen laten praktijkvoorbeelden zien. 

8 oktober: Kleine scholen en de kwaliteit van onderwijs.

Keynote: Simone Doolaard, Directeur Leenstertil en Onderzoeker Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld met presentaties van drie kleine scholen die anders organiseren. 
 
Noteer de week nu alvast in je agenda. Kort na de zomervakantie maken we het definitieve programma bekend en informeren we je over de wijze van inschrijven.