Conferentie ‘Regionale Aanpak Personeelstekort Onderwijs: Samen staan we sterker’

Regionale aanpak lerarentekort en personeelstekort onderwijs

 

Datum dinsdag 12 april 2022 | 13.30 – 16.30 uur
Locatie De Bonte Wever, Assen

 

Bestuurders, directeuren, beleidsmedewerkers en HRM-professionals uit het Primair Onderwijs Noord Nederland en alle RAP betrokkenen uit de projecten van Drenthe, Friesland en Groningen Stad & Ommeland zijn van harte uitgenodigd!

De conferentie op 12 april aanstaande is een eerste aanzet tot het verbinden van alle RAP initiatieven die inmiddels tot stand zijn gekomen tot een gezamenlijk eindresultaat aan het einde van de projectperiode én perspectief voor de tijd daarna. 
Want na het afronden van het project in december 2022 begint de uitdaging pas echt. Want hoe zorgen we ervoor dat we elkaar blijven opzoeken, nog intensiever gaan samenwerken en het personeelstekort in het onderwijs een halt toeroepen? 

Elkaar inspireren, kennis en ervaring delen en aanstalten maken tot een regionale netwerkorganisatie, daar draait het om tijdens de conferentie en wij nodigen je van harte uit om mee te praten, denken en inspireren!

We hebben Professor Dr. Patick Kenis, hoogleraar Public Governance aan de Universiteit van Tilburg en Adjunct Professor aan de Vienna University of Economics and Business bereid gevonden om een lezing te komen verzorgen rondom het Herkennen van het belang van organisatienetwerken.

Na het plenaire programma gaan we in groepen uiteen en het met elkaar hebben over uiteenlopende onderwerpen rondom arbeidsmarktvraagstukken en organisatienetwerken.

  • Kwaliteit van het werk
  • Loopbaanmogelijkheden
  • Opleidingsroutes
  • Wat heb ik nodig om in het personeelstekort te voorzien?
  • Wie kan het doen?
  • Wat kan ik zelf doen?
  • Welke kennis is nodig en op welke manier dragen we deze kennis over?

Plenair gaan we vervolgens de uitkomsten aan elkaar terugkoppelen en sluiten we af met een drankje en hapje en is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en visitekaartjes uit te wisselen. 

Je aanwezigheid op 12 april wordt zeer op prijs gesteld. Samen staan we sterker!

Deelname is uiteraard kosteloos. Aanmelden is wel noodzakelijk.

 

Aanmelden