Anders Organiseren - Woensdag 7 oktober

Datum
7 oktober 2020
Tijd
09:00 t/m 17:00
Prijs
Gratis
Aanmelden

Anders Organiseren - Woensdag 7 oktober

Anders Organiseren van de logistiek van het onderwijs. De meeste scholen werken nog met leerstofjaarklassen. Soms homogeen, soms in leerstofjaarklassen. Maar we ervaren, zeker in deze Coronatijd, hoe kwetsbaar dat systeem is als er iemand uitvalt. Daarom vandaag aandacht voor een andere logistiek waarmee dat onderwijs wat minder kwetsbaar wordt voor uitval.

Keynote Jan Riezebos, (Rijksuniversiteit Groningen): Teams (de)centraal
Enkele vragen waar veel organisaties mee worstelen:
• Hoe kunnen we onze diensten leveren en tegelijkertijd ons dienstenaanbod verbeteren?
• Hoe kunnen we sneller schakelen als door omstandigheden plannen gewijzigd moeten worden?
• Hoe kunnen we minder gevoelig worden voor verstoringen?

In deze keynote staan docententeams centraal. We verkennen de kansen die samenwerking in teams biedt om flexibeler om te gaan met vragen en verstoringen die op docenten afkomen. En we gaan na welke vorm van logistieke ondersteuning teams nodig hebben om flexibeler te kunnen werken.

Schoolvoorbeeld: Carlijn Molewater (Diamant College, Groningen)
“Ik ga je laten zien wat we hebben gedaan om het onderwijs in onze school te vernieuwen. Hoe we als team tot besluiten zijn gekomen. En ook hoe onderzoek de basis vormt voor deze verandering. Wat het van de school vraagt en de mensen in de school om zo’n onderzoek te laten doen. Hoe je er voor zorgt dat de onderzoeker aansluit bij de behoeften van de school. En welk spanningsveld dat geeft en welke energie k we ervan krijgen.”


Is je interesse gewekt? Meld je dan direct aan!

Aanmelden